Maraska d.d. Zadar preuzima pogone za koncentraciju voća u Gornjoj Stubici

16. lipnja 2014.

Poslovni planovi tvrtke Maraska predviđaju otkup oko 20.000 tona raznih vrsta voća, većinom višnje, višnje maraske, jabuke i bobičastog voća, te njihovu preradu u koncentrat koji će se plasirati na domaćem, a i na stranim tržištima. Na ovaj će način domaćim proizvođačima biti omogućen otkup i prerada njihovih prinosa za industrijsku preradu.

Veliki kapaciteti pogona za koncentraciju u Donjoj Stubici, koji su od izuzetne važnosti za hrvatsku poljoprivrednu industriju, neće ostati neiskorišteni zahvaljujući poslovnom dogovoru u kojem zadarska tvrtka Maraska d.d. uzima u najam pogone u Gornjoj Stubici.
Tvrtka Maraska, specijalizirana za proizvodnju i prodaju alkoholnih i bezalkoholnih pića, vodeći je hrvatski proizvođač voćnih sirupa te drugi najveći proizvođač alkoholnih pića na području Hrvatske. Maraska d.d. kontinuirano ulaže u proizvodne kapacitete i razvoj novih proizvoda i zahvaljujući tome u prvih 5 mjeseci tekuće godine bilježi rast prihoda od 11%. Od proizvodnje i prodaje koncentrata očekuje se dodatni rast prihoda u visini 15% na godišnjoj razini.

Integracija pogona za koncentraciju u poslovni sustav Maraske predstavlja nastavak je politike stalnog ulaganja u proizvodne procese i zaokruženje poslovnog procesa od proizvodnje voća do plasmana gotovog proizvoda. Maraska d.d. u svom vlasništvu ima i plantažu višnje maraske, gdje je na površini 200 Ha nasada posađeno oko 95.000 stabala s godišnjim prinosom blizu 1.000 tona vrhunske sirovine, tako se ovaj poslovni potez čini kao logična i prirodna integracija. Maraska će otkupljivati značajne količine industrijskog voća, te ovim putem pozivamo na suradnju sve zainteresirane proizvođače voća.

Za sva pitanja možete se obratiti na telefon 023/208 800 i fax 023/208 801 te na mail adresu maraska@maraska.hr. Pozivamo sve poslovne partnere da nam se obrate na navedene kontakte.