Sustav poslovanja

Strateški je cilj Maraske d.d. proizvodnja visokokvalitetnih proizvoda i održavanje standarda kvalitete, kao i razvoj novih i raznovrsnih proizvoda visoke kvalitete i prepoznatljivosti. Preseljenjem u novu tvornicu 2006. godine ostvareni su svi preduvjeti za visokokvalitetnu proizvodnju.

Danas Maraska d.d. ima dva moderno opremljena pogona za proizvodnja alkoholnih i bezalkoholnih pića na ukupno 5 proizvodnih linija.

Lider je na tržištu voćnih sirupa u Republici Hrvatskoj i vlasnik poznatih brendova kao što su Maraschino, sirup Amarena i Amarena Premium i nektara Maraške.
Proizvodni asortiman je podjeljen u dva dijela:

Jaka alkoholna pića –staklena ambalaža od 0,1L do 1L.

Bezalkoholna pića - staklena ambalaža 0,2L, 0,75L i 1L
tetrapak ambalaža 0,20L i 1L
doypack ambalaža 0,2L

Maraska je prema europskim standardima implementirala i certificirala sustav kvalitete i zdravstvene ispravnosti, ISO 9001:2000 i HACCP sustav te IFS Food standard.


Kvalitetu i ispravnost naših proizvoda osiguravamo kroz svakodnevna stroga ispitivanja koja se vrše u vlastitom laboratoriju, u suradnji s ovlaštenim analitičkim laboratorijima. Sve ulazne sirovine podliježu strogim internim kontrolama te na taj način već od samog početka pa sve do završetka proizvodnje osiguravamo dobru proizvođačku praksu. Izvrsnu kvalitetu naših alkoholnih i bezalkoholnih pića jamčimo kroz sustav sljedivosti preko kojeg možemo pratiti sve procese, od nabave sirovina i ambalaže, preko prerade pa sve do isporuke kupcu.

Našu politiku kvalitete, zdravstvene ispravnosti i sigurnosti proizvoda možete preuzeti na slijedećem linku:

Politika kvalitete

Maraskini proizvodi Maraschino i voćni sirup Amarena Premium nositelji su znaka Izvorno hrvatsko koje hrvatskim proizvodima i uslugama dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora. Riječ je o proizvodima izrazite vrijednosti koji odišu hrvatskom tradicijom, a plod su inovacija, istraživanja i razvoja hrvatskih tvrtki, a u našem slučaju i proizvodnji na bazi autohtone hrvatske višnje maraške.